Ecommerce-platforms Vergelijken: De Beste Ecommerce Websites

Published Feb 13, 21
5 min read

9 Mooie Nederlandse Shopify WebshopsDe splinternieuwe yogastudio van Michaela Poort moest dicht door de coronacrisis, dus bouwde ze snel een webshop. Beeld © RTL Z Ondernemers met een fysiek bedrijf openen tijdens de coronacrisis steeds vaker een webshop, want zoals iedere goede ondernemer weet: je moet zijn waar de klant is. En die is nu thuis.

In de week van Pasen zag marktonderzoeker Gfk zelfs een omzetstijging van 72 procent, oftewel: tientallen miljoenen euro's meer dan in dezelfde week vorig jaar. En dat is alleen nog maar non-food. De coronacrisis geeft de omzet van webwinkels een 'enorme boost', vertelt retaildeskundige Danny van den Burg van Gfk - thuis acne behandelen.

Sinds het begin van de coronacrisis is dat echt omgeslagen: de online omzet groeit per week gemiddeld 56 procent." Wijnand Jongen van Thuiswinkel. org verdiepte zich in de marktcijfers en volgens hem stijgt de omzet van zowel grote bedrijven (denk aan Bol. com en Hema) als kleine ondernemers. Wat volgens hem ook bijdraagt aan de omzetgroei, is de toename van het aantal webshops.

De Beste En De Slechtste Webwinkels

Het is voor sommige fysieke winkels momenteel namelijk de enige manier om klanten te bereiken." Dat geldt bijvoorbeeld voor Michaela Poort. Haar nieuwe yogacentrum was tien dagen open, toen ze moest sluiten door de maatregelen om de impact van het coronavirus te beperken. boekhoudpakket vergelijken. Poort richtte haar bedrijf Mica Yoga zes jaar geleden op.

Ze verbouwde een grote loods tot een professionele studio met twee yogazalen, een massageruimte en een lounge. Michaela Poort maakt foto's van yogamatjes in haar gloednieuwe studio. © RTL Z "Ik wilde het er niet bij laten zitten. Vanaf het moment dat de studio dicht moest, hebben we dag en nacht gewerkt om van offline naar online te gaan", vertelt Poort.

Verder kunnen leden van de yogaschool nu via een online portaal thuis oefenen. "We hebben de leden gevraagd hun abonnement niet op te zeggen", vertelt ze. "In plaats daarvan kunnen ze gratis online lessen bekijken - onderhuidse puist. Daar maken ze volop gebruik van en ik krijg heel positieve reacties op de kwaliteit van de video's.

Beste Webshop Vergelijken Nederland 2020

De webshop giftcardwebshopgiftcard.nlHoe je een leverancier voor jouw webshop kunt vindenlightspeedhq.nl


"Dat is best veel voor een winkel die net open is", vindt ze. "Bovendien moet de marketing nog beginnen." Afgezien van de website, werkte ze voorheen volledig offline. "Een webwinkel lag wel in het verschiet, maar pas over twee jaar of zo", vertelt ze. "Er kwam meer bij kijken dan ik had gedacht.

Die hebben de shop gebouwd op de huidige site." Daarmee was ze er nog niet. "Je moet groothandels vinden, voorraden fotograferen, teksten schrijven. Oh ja, de verpakkingen. Verzenden, hoe zit dat? Je moet echt een hoop uitvogelen. Het was knetterhard werken." In vestingstad Wijk bij Duurstede hebben de lokale winkeliers samen een online warenhuis.

Zij hebben sinds 28 maart een gezamenlijk platform: wijkswarenhuis. nl. Via deze site bieden allerlei winkeliers hun producten online aan. Het is een intiatief van softwareontwikkelaar Bianca Bode. Bode: "Op de zondag dat het kabinet aankondigde dat de horeca per direct moest sluiten, moest ik direct denken aan mijn favoriete restaurant Pepe's waar mijn vriendin uitbater en chefkok is", vertelt ze.

Dit Zijn De 10 Grootste Online Winkels Van Nederland

"De volgende dag kon ze online verder." Bode woont in Wijk bij Duurstede en kent meer ondernemers daar. "Het is mijn stadje. We hebben een mooi centrum in Wijk, maar voordat deze crisis begon was er al wat leegstand. Ik vrees dat er straks nog meer ondernemers wegvallen, dus ik wilde helpen." Ze bouwde het Wijks Warenhuis als centrale plek voor klanten om lokale ondernemers te steunen tijdens de coronacrisis.

Zo kreeg ik spontaan aanmeldingen van twee mensen die de ondernemers hielpen hun webshops in te richten." Voor veel Wijkse winkeliers is het online platform de eerste stap naar ondernemen op internet. "Dat is niet voor iedereen even makkelijk, uiteindelijk moeten ze het zelf doen", zegt ze. "Maar ze leren snel.

"Het begint te lopen", aldus Bode. De winkeliers zijn in elk geval enthousiast. "Het initiatief begon als corona-actie, maar ondernemers hopen dat het ook in de toekomst blijft bestaan. We kijken nu of we er bijvoorbeeld een stichting van kunnen maken." Zussen Gabriëlle (links) en Yvonne Peek (rechts) openden in februari hun kledingwinkel, net voordat de coronacrisis uitbrak.

De Beste En De Slechtste Webwinkels

Zij nam afgelopen februari samen met haar zus een goedlopende, luxe kledingwinkel over in Laren: Cappuccino. Een webshop was eigenlijk een plan voor de toekomst, vertelt ze. "Mode koop je driekwart jaar van te voren in, de vorige eigenaresse had dus al besteld en dus hadden niet gedacht dat we genoeg inventaris hadden om ook nog een webwinkel te vullen", vertelt ze.

We zijn nog open, maar hebben heel slechte aanloop. We halen nog maar 20 procent van de normale omzet in de winkel." Dus schakelde ze haar schoondochter en kinderen in om een webwinkel te bouwen. "Het was binnen een paar dagen voor elkaar", vertelt ze. Hoe doet ze het met verzenden en retouren? "Eigenlijk heel primitief, we pakken de kleding zelf in en brengen de dozen naar het pakketpunt", zegt ze.

Het is wel even wennen, vooral dat je moet onthouden om wat je verkoopt in de winkel op tijd uit de webshop te halen." Ze is blij met de extra omzet. "Kijk, het is geen Zalando, we verdienen er geen duizenden euro's mee. Maar soms hebben we wel tien bestellingen op één dag en dat is veel meer dan ik had verwacht." Volgens het Gfk is de stijgende groei van online ook na de coronacrisis niet zomaar verdwenen.

Dé Webwinkel Startpagina - De Beste Webshops Op Een Rij

"Mensen ervaren het gemak van online bestellen en ik ben ervan overtuigd dat ze dat in de toekomst blijven doen." Dat denkt ook Jongen van Thuiswinkel. org: "Simpelweg omdat online shoppen makkelijk is. Zodra het weer kan weet ik zeker dat we ook weer naar de winkelstraat gaan, maar daarnaast denk ik dat we online winkels voortaan nog makkelijker weten te vinden." Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Navigation

Home

Latest Posts

In Welk Vak Moet Wasmiddel

Published Jan 19, 23
10 min read

Tandarts Dronten

Published Oct 08, 22
8 min read

Tandarts Amsterdam Noord

Published Oct 03, 22
11 min read